Je kent ze vast wel : mensen die altijd pech hebben. Zo heb ik een vriend die eens met zijn auto in het water belandde. De plank waarop zijn peperdure stereo-installatie stond viel plots van de muur. Hij werd in zijn lip gestoken door een wesp toen hij een hap wilde nemen van zijn broodje. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Stom toeval dat hij altijd de klos is? Misschien.

Maar weet je ook dat we allemáál van die dingen hebben die ons altijd overkomen? Ik sprak een nieuwetijdsvrouw, Miranda. Ze voelt zich gevangen in de regels van het bedrijf waar ze werkt. Het bleek niet haar enige werkgever te zijn bij wie ze dat zo ervaarde. Ook was ze opgevoed in een gezin waarin de regels altijd strikt gehanteerd werden. Als ze erover nadacht, vormden die benauwende regels een rode draad in haar leven.

Willemijn werkte zich uit de naad om haar gezin met bonuskinderen, draaiende te houden. Om de harmonie te bewaren. En om ervoor te zorgen dat niemand zich tekort gedaan voelde. Maar niemand hield rekening met haar. Ze stond op instorten. Als kind had ze precies hetzelfde gedaan toen haar moeder ziek werd. Ze deed het hele huishouden en zorgde voor haar jongere broers en zusjes. Voor háár behoeften was geen ruimte.

Het lijkt soms of dingen ons altijd overkomen. Maar zou het niet zo kunnen zijn, dat we er zelf voor zorgen dat we in die situaties terechtkomen? Dat we onbewust steeds de dingen doen, zoals we ze altijd deden. Omdat we niet beter weten? Omdat we hebben geleerd dat dat zo hoort? Omdat het ons het gevoel geeft dat we het ‘goede’ doen? Dat we dan niet afgewezen worden?

Als je deze rode draad herkent, kun je onderzoeken welke boodschap, welke uitnodiging hierin voor jou verscholen zit. Misschien wordt het hoog tijd, dat je gaat leven naar je eigen regels. Dat je je eigen waarde gaat zien en (ook) goed voor jezelf gaat zorgen.

Ik ben ervan overtuigd dat alles wat gebeurt, erop gericht is om mij te laten groeien. Dat het aan mij is om iets te veranderen aan de manier waarop ik denk, voel en doe, om een ander resultaat te krijgen. Ik ben niet meer afhankelijk van mijn omstandigheden, maar ik heb zelf de controle.

Hoe is dat bij jou? In welk cirkeltje loop jij rond? Wat is de rode draad in jouw leven? En is dat domme pech, of zou er een gedragspatroon met een setje oude overtuigingen aan ten grondslag kunnen liggen? Schrijf dat eens op voor jezelf.

En vraag jezelf dan af: hoe lang wil ik nog in dit cirkeltje rond blijven lopen? Wanneer heb ik mijn les geleerd? Hoe ver wil ik het laten komen? Zeker als je, net als Willemijn, al op je tandvlees loopt. Wat moet er nog gebeuren, voordat je stopt met rondlopen, en jezelf de aandacht gunt jezelf te bevrijden uit de cirkel?

Ben jij er klaar voor om uit de cirkel te stappen? Vaak denken we dat we alles alleen moeten kunnen oplossen. Maar als dat zo makkelijk was, dan hadden we dat allemaal toch allang gedaan? Weet jij wat je moet doen? En waar je moet beginnen?

Gun jezelf een gids, die jou aan de hand meeneemt op weg naar het leven waarnaar jij verlangt. Zoals innerlijke rust, zelfacceptatie, zelfvertrouwen, meer kunnen genieten van je leven. Boek nu een gratis inzichtsessie. Dan bespreken we samen waarom je daar nog niet bent, wat ervoor nodig is om daar te komen en of het NieuwetijdsVrouw-programma jou gaat helpen. Klik hier om een afspraak in te plannen!

Shine your light!

Liefs,
Renée