Je zit in gesprek met een goede vriendin. Samen op de bank, kaarsjes aan, wijntje erbij, lekker gezellig. Dan begint ze over haar relatie. “Het gaat even niet zo lekker.”, zegt ze. “Het lijkt wel alsof ik in zijn ogen niets meer goed kan doen.” Hij irriteert zich overal aan en laat dat duidelijk merken. Dat loopt vaak uit op knallende ruzie. Ze is bang dat hij bij haar weg wil. En tegelijk wil ze zich niet zo door hem laten behandelen.

Ze vertelt in geuren en kleuren wat hij allemaal tegen haar heeft gezegd, hoe zij toen reageerde, wat ze toen dacht en hoe ze zich voelde. Met een bezorgde blik, hoor je het hele verhaal aan. En je probeert haar te helpen met wat tips.

Als je thuis komt, merk je ineens hoe zwaar je je voelt. Je hart bonst harder dan normaal. Je voelt je gespannen. En het verhaal van je vriendin blijft maar door je hoofd gonzen. Je bent moe, maar voor je gevoel duurt het een uur voordat je eindelijk in slaap valt.

Tijdens het gesprek ben je helemaal vervloeid met de energie van je vriendin. Je voelt haar pijn, haar angst, haar boosheid. En het blijft aan je plakken alsof het van jou is. En het is heel waarschijnlijk dat een deel van de dingen die je na het gesprek voelt, inderdaad van jou zijn. Maar hoe maak je het onderscheid?

Als gevoelige vrouw, is het zo belangrijk om te leren hoe je bij jezelf blijft. Ik ben ik, en jij bent jij. Zéker in emotioneel beladen gesprekken. Als je de ander kunt laten vertellen, zonder dat je je mee laat slepen door zijn of haar gevoel… Als je voelt wat het verhaal van de ander aan (oude) emoties omhoog brengt in jezelf… Als je de ander de ruimte geeft om zijn of haar pijn te dragen, zonder dat jij het meteen op wilt lossen… Dan ben je bij jezelf.

En dat levert je niet alleen heel veel energie op. Je kunt veel helderder waarnemen waar het verhaal nou werkelijk over gaat. En als je dat aan de ander teruggeeft, kun je hem of haar belangrijke inzichten meegeven. Je geeft de ander de ruimte om ook bij zichzelf te blijven. En om nieuwe mogelijkheden te ontdekken, in plaats van te blijven hangen in emoties. Hoe waardevol is dat?

Wil jij leren hoe je je energie managet op zo’n manier dat je niet meer elke dag leegloopt, en gevoelens ervaart waarvan je niet weet of ze van jou zijn of van een ander? Vraag dan een gratis energie-managementsessie aan. Je krijgt drie waardevolle tools die je helpen om je bewust te worden van wat energie met je doet. En hoe je je eigen energie kunt managen. Is dit precies wat jij nu nodig hebt? Stuur dan een mailtje naar info@nieuwetijdsvrouw.nl.