NieuwetijdsVrouw

ontwikkel je bewustzijn en intuïtie

  

Mijn persoonlijke waarden:

Houden van mezelf

Respect voor mijn lichaam

Respect voor de natuur

Respect voor anderen, zonder oordeel

Alle emoties mogen er zijn

Echte verbinding

Ontspanning en plezier

Ontwikkeling en groei

Mijn creatiekracht gebruiken

Mijn grenzen verleggen

 

Ik ben Renée Alkemade

En ik ben een NieuwetijdsVrouw

Ik was een gevoelig meisje dat zich niet helemaal thuis voelde op aarde. Ik voelde haarfijn aan dat bijna alle mensen in mijn omgeving een onzichtbaar masker droegen. En dat zij geen verantwoordelijkheid namen voor hun eigen leven, door steeds maar naar anderen te wijzen.

Ik vond het vreemd wanneer mensen alleen hun eigen standpunt begrepen. En zich niet, zoals ik, konden verplaatsen in een ander. Dat ze zich bij problemen blind staarden op de oorzaak, terwijl ik allerlei mogelijkheden voor de toekomst zag. En dat ze liever zichzelf hoorden praten, dan vragen stelden en luisterden naar een ander.

Maar, in plaats van dat als mijn kracht te zien, voelde ik me raar, anders. Ik vond nergens de echtheid en de verdieping die ik zocht. Ik voelde me niet gezien en gehoord. En ik ging me aanpassen.

Daardoor gaf ik de verantwoordelijkheid voor mijn leven grotendeels uit handen. Ik liet de mening van anderen leidend zijn voor mijn beslissingen. Ik raakte steeds verder van mezelf verwijderd.

Maar mijn innerlijke stem bleef me roepen. Het verlangen naar verbinding met mijn echte ik, werd steeds groter. Ik voelde dat daar de sleutel voor mijn geluk lag. Dat ik daar mijn zelfvertrouwen, zelfacceptatie en zelfliefde zou vinden.

Ik volgde het pad van persoonlijke en intuïtieve ontwikkeling. Een mooie, maar soms ook confronterende en pijnlijke reis naar binnen. Onderweg heb ik veel pijn, angst en verdriet achter me gelaten. Daar ben ik mezelf dankbaar voor, want dat voelt zo veel lichter.

Ik schaam me niet meer voor mijn gevoeligheid, mijn introverte kant, mijn spirituele kant. Mijn ietwat sarcastische humor. Of dat ik soms direct kan zijn, overigens altijd zonder oordeel. Dat ik in gesprekken soms stiltes laat vallen omdat ik de situatie aan het doorgronden ben. Of dat ik expres kritische vragen stel om mensen uit hun denkkringetje te trekken.

Ik houd van mezelf en accepteer mijn eigenaardigheden. Ik herken mijn denkpatronen, en buig die om als ze mij niet meer dienen. Ik vertrouw op mijn eigen weten en ik leer nog elke dag over mezelf. Ik zie de levenslessen in alles wat ik meemaak.

Ik heb ontdekt dat ik, door mezelf te laten zien, anderen uitnodig om dat ook te doen. En daarmee vind ik de diepgang waar ik zo naar verlang. Ik heb de verantwoordelijkheid voor mijn leven teruggepakt. Ik voel me weer kapitein op mijn eigen schip. Ik zorg ervoor dat ik mijn leven echt beLEEF. Ik voel me niet langer slachtoffer maar een creator!

Overigens kan ik naast introvert, ook heel grappig en speels zijn. Mensen die mijn rustige kant kennen, zijn vaak verbaasd als ze mijn uitgelaten of krachtige kant ontmoeten. Daar moet ik dan weer om lachen. Ik houd van nieuwe ervaringen opdoen en sta open voor nieuwe ideeën. Toneelspelen is een hobby van me. En ik zing graag, maar dat doe ik vooralsnog alleen thuis. Oh, en ik heb altijd gelijk. Die ene keer dat dat niet zo was, durfde ik dat gewoon toe te geven. En sorry te zeggen.

Wil je persoonlijk kennismaken met me?

Denk je dat ik de coach ben die jou kan helpen om de NieuwetijdsVrouw in jou te bevrijden? Vraag dan een gratis inzichtsessie aan via bovenstaande button, en kies de datum en het tijdstip dat jou het beste uitkomt*!

*mits beschikbaar.