NieuwetijdsVrouw

ontwikkel je bewustzijn en intuïtie

Ik ben Renée Alkemade

En ik ben een NieuwetijdsVrouw

 

 

Onder de naam NieuwetijdsVrouw inspireer ik honderden vrouwen om het licht in zichzelf te vinden. Om hun emoties, gedachten en energie weer in balans te krijgen. En van daaruit bij te dragen aan de bewustzijnsverschuiving van 3D naar 5D.

Ik ben me bewust van wie ik ben, waarom ik hier ben, en ik durf dat uit te dragen.

Maar vroeger was ik onzichtbaar.

Een van mijn vroegste herinneringen is dat ik als 4-jarige op het schoolplein stond. Verloren. Eenzaam. Verdrietig. Ik begreep niet waarom ik me zo anders voelde dan de rest. Dat gevoel heb ik jarenlang bij me gedragen.

“Stil, verlegen, een rijke fantasie. Pas als je haar stimuleert om mee te doen, blijkt dat ze eigenlijk heel veel te vertellen heeft.” Dat stond steevast op mijn rapport. Mezelf onzichtbaar maken had ik tot een kunst verheven. En ik deed het niet eens bewust.

Van buiten leek ik kalm. Van binnen schreeuwde ik om gezien en begrepen te worden.

Volwassenen konden mij niet doorgronden. Bij mijn diploma-uitreiking op het Atheneum vertelde mijn aardrijkskundedocent over mij (in een aula vol klasgenoten en hun familieleden) dat hij in al die jaren veel verschillende kanten van me had gezien. Maar niet wie ik werkelijk ben. Au.

De vervolgopleiding die ik deed was eigenlijk mijn B-keus. Mijn interesse lag in de sociale wetenschappen, psychologie, de mens als wezen. Maar mijn moeder vond dat niets voor mij. Dus koos ik voor vrijetijdsmanagement.

Ik schaam me er nog steeds een beetje voor.

Daarna rolde ik van de ene baan in de andere. Niet omdat ik daar zelf enthousiast van werd, maar omdat het me werd aangedragen door anderen. Ik heb er heus ook plezier gehad en veel van geleerd. Maar van binnen bleef het knagen. Het gaf me nooit de voldoening die ik zocht.

Inmiddels was ik zo ver van mijn zelf verwijderd geraakt, dat ik niet eens meer wist waar ik blij van werd.

Ik dacht ik zou moeten accepteren dat onzekerheid, innerlijke gefrustreerdheid en mezelf onzichtbaar voelen bij mijn leven hoorde. Dat dat was wie ik was.

In 2011 wees een auralezeres mij op het fenomeen hoogsensitiviteit. Ik weet nog precies wat ik dacht: ik ben wel een beetje gevoelig, maar zo erg is het bij mij toch niet? Maar toen ik me erin ging verdiepen, vielen er steeds meer puzzelstukjes op hun plek.

Ik leerde mezelf en mijn sensitiviteit beter begrijpen. En tegelijk groeide er iets in mij. Een verlangen om me uit te drukken. Om te laten zien wie ik werkelijk ben. Een roeping om een tegengeluid te geven tegen alle oppervlakkigheid, het materialistische, en de verering van het (leven vanuit het) hoofd.

Maar ik wist niet hoe.

En ik had niemand om me heen die het mij kon vertellen. Mijn omgeving gaf me juist het gevoel dat ik de verkeerde kant op dreef. Doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg. Hoogsensitief? Intuïtie? Bewustzijnsverschuiving? Zweverig, dat zul je bedoelen!

Totdat ik een cursus vond in intuïtieve ontwikkeling. De open dag voelde als thuiskomen. Toch twijfelde mijn hoofd. Ik vond dat ik eerst nog andere opties moest bekijken. Maar toen ik voor de derde keer de opleidingsnaam tegenkwam op een totaal onlogische plek, wist ik, dit is het teken, ik ga het gewoon doen.

Het bleek de juiste beslissing.

Stapje voor stapje kwam ik dichter bij mezelf.

  • Ik leerde weer voelen, en die gevoelens te verwerken in plaats van weg te drukken.
  • Ik leerde mijn gedachten te herkennen, en mijn hoofd een standje lager te zetten.
  • Ik ontdekte hoe ik bij mezelf kon blijven zodat er geen energie meer lekte door, en aan anderen.
  • Ik kwam erachter wat zelfliefde is, en hoe ik vanuit daar grenzen kon stellen zonder me er schuldig over te voelen.
  • En ik werd weer zichtbaar. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor mijn omgeving.

Energiewerk en intuïtieve ontwikkeling zou wat mij betreft al op de basisschool aangeboden moeten worden. Juist omdat je als kind zo veel belemmerende overtuigingen aanneemt als waarheid. En je daardoor patronen creëert die je je leven lang verhinderen om vanuit liefde en vertrouwen te leven, en werkelijk jezelf te zijn.

Als volwassene heb je een inhaalslag te maken.

Omdat je al die overtuigingen en patronen weer los zal moeten laten om terug bij je kern te komen. Letterlijk jezelf ont-wikkelen. Maar vaak ontbreekt het ons aan tijd en kennis.

Elke week een dag naar school zoals ik deed, is niet te doen voor de meeste mensen die werken, voor kinderen of ouders zorgen, het huishouden doen en nog een soort van een sociaal leven willen onderhouden.

Daarom heb ik mijn kennis en ervaring in een cursus gegoten die je vanuit huis kunt volgen. Of welke plek je maar wilt. En wanneer je maar wilt.

Dat betekent niet dat mijn cursisten er alleen voor staan. We hebben bijna elke week persoonlijk online contact. Want juist in het persoonlijke contact ontstaat extra diepgang en inzicht in blinde vlekken.

Door jezelf aandacht te geven, en dit als vanzelf een vast onderdeel in je leven te laten worden, ga je de wereld door nieuwe ogen bekijken.

Om steeds meer in een 5D-bewustzijn te komen, werken we met vier andere dimensies: het fysieke lichaam, het emotionele lichaam, het mentale lichaam en het spirituele lichaam.

Je kunt ook net als ik de lange weg nemen. Dagenlang naar ‘school’ gaan. Of tientallen boeken lezen. Hier en daar een workshop volgen. Misschien yoga of mediteren om elke week je lege tank weer een beetje aan te vullen (om vervolgens weer leeg te lopen).

Je kunt ook doen wat je altijd deed. Gewoon doorgaan, en helemaal niets veranderen.

Of je kiest voor de meest efficiënte weg: deelnemen aan mijn cursus. Waarin ik je aan de hand meeneem, Terug naar je Innerlijk Kompas.

 

Klik hier voor meer informatie over de cursus: Terug naar je Innerlijk Kompas