Zwartgeblakerde wanden omringen mij. Het vuur heeft hier behoorlijk huisgehouden. De ruimte voelt nog vol, alsof er van alles is gebeurd. Voor mijn voeten brandt nog slechts een klein vuurtje. Uitgeput van het harde werken.
Ik nodig de wanden uit om de zwartgeblakerde laag los te laten. Wat geweest is, is geweest. En het vuurtje om een klein beetje op te laaien. Om terug te komen in de vitaliteit. Om te branden voor alles wat ik wél wil.
De laatste tijd heb ik me weer op laten slokken door mijn weerstand tegen ‘noodzakelijk kwaad’. Alles wat moet, omdat het nu eenmaal bij het leven hoort. Alles wat moet, maar wat ik niet leuk vindt.
Mijn lichaam waarschuwde me al. Het was niet vooruit te branden. Mijn dochters spiegelden me ook. Zij zetten hun hakken even hard in het zand, als ik in mijn weerstand zat. Mijn energie lekte weg.
En nu zie ik het, hoe ik mijn aandacht richtte op alles wat ik niet wilde, niet wilde doen, niet wilde ontvangen. Hoe dat juist steeds groter werd. En ik me meer en meer een slachtoffer voelde van mijn omstandigheden.
Dat is fijn, want bewustwording betekent dat je vervolgens een keuze kunt maken. Een keuze om verandering aan te brengen. Dus ik kies ervoor om de zwaarte er te laten zijn, en het eens vanuit verschillende hoeken te bekijken.
En wat denk je? Vanaf linksboven zie ik dat het helemaal niet zo zwaar hoeft te zijn. En daar, helemaal in de andere hoek, zie ik een straaltje licht. Oh kijk, en daar liggen zelfs wat mogelijkheden.
Daarom houd ik van energiewerk en intuïtieve ontwikkeling. Ik ren niet meer weg voor wat ik tegenkom. Ik pak het vast, kijk het in de ogen en het transformeert. Waardoor ik mijn armen steeds verder kan openen om het leven te ontvangen. En ik mijn innerlijk vuurtje brandend houdt.
Hoe staat het met het vuur in jou? Brandt het vol passie en enthousiasme? Is het een allesverwoestende brand? Of slechts een waakvlammetje? En voelt het goed? Of wil je er iets aan veranderen?
Als jouw vuurtje hulp nodig heeft, vraag dan een gratis inzichtsessie aan. In ca. 30 min. bespreken we telefonisch of via Skype hoe het met jouw innerlijk vuur is, en wat het nodig heeft. https://nieuwetijdsvrouw.nl/inzichtsessie-ja/
Liefs, Renee Alkemade