Staat jouw leven ook op zijn kop? Het lijkt wel een nare droom waar we in zitten. Al die maatregelen, de getallen en grafieken die om je oren vliegen, de verontrustende beelden in de media. Misschien zit je ineens thuis. Met alle dagen mensen of kinderen om je heen. Misschien ben je plotseling op jezelf aangewezen. Of draai je mee in de ratrace van de werkzaamheden die wel door moeten gaan. We zijn in ieder geval uit ons normale doen.

Ons voorspelbare leventje is zomaar ineens omver geblazen. We willen graag zekerheid, weten waar we aan toe zijn, weten hoe het afloopt. Maar dat kan niemand ons vertellen op dit moment.

De aandacht in de media is vooral gericht op de strijd tegen het virus zelf, en de economische effecten. Maar ook de psychologische impact is enorm. Hoe jij met deze situatie omgaat, bepaalt hoe jij uit deze strijd komt. Zwakker, of sterker.

Ik wil je graag wat handvatten geven, zodat je jezelf overeind kunt houden in deze woelige tijden. Daarom nodig ik je uit om in ‘halo’ te zijn naar jezelf, en alles wat je voelt, denkt en ervaart. Halo staat voor herkennen, accepteren en liefdevol omarmen.

Misschien ervaar je onrust op dit moment. Zo ga je ermee om:

Herkennen
Je kunt pas iets veranderen aan een situatie als je herkent wat er gebeurt. Als je middenin je emotie zit, dan lijkt er op dat moment even niets anders te bestaan. Je bént als het ware de emotie. Als je je gewaar bent dat je je onrustig voelt, dan kun je ervoor kiezen om er niets mee te doen. Dus erin te blijven hangen. Of om door te gaan naar de volgende stap.

Accepteren
Onrust gaat, net als alle andere emoties, niet weg door het te negeren, te ontkennen, weg te drukken, ertegen te vechten of er iets van te vinden. Accepteren dat het onrustig is in je, geeft je juist een beetje ruimte. Dat betekent niet dat je het dan maar zo moet laten. Wanneer je accepteert dat dit nu je ervaring is, kun je weer een stapje verder gaan.

Liefdevol omarmen
De onrust liefdevol omarmen, dat klinkt niet als iets wat je voor je plezier doet. Toch is het belangrijk. Je merkt dat je weerstand wegsmelt, en het daarom juist een enorme innerlijke rust geeft. Je raakt niet meer overspoeld. Want je hebt de touwtjes in handen genomen. Je bent nu de master van je emotie.

In ‘halo’ kunnen zijn met je gevoelens maakt je leven een stuk lichter. Je loopt minder snel leeg. Je hebt meer controle over je gemoedstoestand, dus je voelt je stabieler. En je hebt meer rust in jezelf. Dus ga hier echt mee aan de slag! Vind je dat lastig? Lees dan hieronder in de ps hoe ik je kan helpen.

Ik wens je veel halo’s de komende tijd. Wees lief voor jezelf.

Liefs,
Renée ~ NieuwetijdsVrouw

P.S. Wanneer je merkt dat je last hebt van een bepaald gevoel, of dit nu onrust is, of iets anders. Dan stokt het op dat moment bij een van de stappen. Misschien is de cursus ‘Gevoeligheid in Balans’ iets voor jou. Daarin word je een master in het managen van jouw energie, gevoel en gedachten. Klik hier voor meer informatie.