Je doet zo hard je best. Voor de mensen om je heen. Op je werk. Maar ook voor jezelf. Je wilt gewoon het beste, voor iedereen. Eruit halen wat erin zit. En dat is oké.

Totdat het niet meer oké is.

Totdat je geen fouten meer mag maken van jezelf. Je altijd tot het uiterste gaat. En je elastiek continu gespannen staat omdat je altijd meer, verder en beter wilt zijn dan je nu bent.

Altijd onderweg naar het moment waarop het eindelijk goed genoeg is… Waarop jij eindelijk goed genoeg bent.

Dat moment bereik je echter nooit met hard(er) werken. Sterker nog, hoe harder je je best doet, hoe verder je van dat punt verwijderd raakt.

Het gevoel van goed (of perfect) zijn behaal je niet door al je fouten en tekortkomingen te elimineren.

Nee, dat gevoel… gaat veel dieper.

Stel je eens voor, dat je al helemaal oké was. Nu op dit moment. Zoals je nu bent. Wat de omstandigheden ook zijn. En zonder dat je er ook maar iets voor hoeft te doen (‘doen’ brengt je niet naar ‘zijn’). Ook al zou je beter/sneller/mooier/sterker/… kunnen.

Het gaat erom dat je voelt dat je mag zijn wie je bent, óndanks je tekortkomingen, je anders zijn, je intenser ervaren, ondanks… alles.

Ik weet dat je het kunt voelen. Al is het maar een fractie van een seconde. Want diep van binnen weet je dat het waar is. Je ziel weet het.

Dus de volgende keer dat je hoofd overuren maakt, omdat je iets van jezelf in de overtreffende trap moet bereiken, denk dan aan mijn boodschap. Je bent pas goed genoeg, zodra je van jezelf niet meer beter hoeft.

Nu: adem in. En laat los. Lekker hè? 😉

 

Liefs,
Renée ~ NieuwetijdsVrouw

P.S. Kan ik je nog ergens mee helpen?
Bijvoorbeeld met:
Een persoonlijke diepzielreading?
De online cursus ‘Gevoeligheid in Balans’, waarin je dichter bij jezelf leert blijven?
Of vraag een gratis bevrijdingssessie aan. Waarin alle aandacht is voor jouw proces en we samen bespreken hoe ik je het best kan helpen.