Gronden! Gegrond zijn, betekent dat je bewust aanwezig bent in je lichaam en verbonden bent met de aarde. Waardoor je in balans bent, wat er ook om je heen gebeurt. Het woord gronden impliceert dat je met je voeten stevig op de grond staat. In plaats van met je hoofd in de wolken. Je kunt nog steeds dromen, maar je begrijpt tegelijk dat je ook het werk moet doen om deze te verwezenlijken.

Wat als je niet gegrond bent?

Wanneer je niet gegrond bent, leef je voornamelijk vanuit je hoofd. Je staat vaak op de automatische piloot. Daardoor laat je je onbewust meeslepen door elke situatie waarin je terecht komt. Je gaat piekeren. En je emoties gaan met je aan de haal. Zeker als je gevoelig bent, loop je energetisch gemakkelijk leeg.

Wat zijn de voordelen?

Gronden helpt je om terug te komen in het hier in nu. Wanneer je met je aandacht in je lichaam bent, kun je niet tegelijk in een droomwereld zweven met je gedachten. Door regelmatig contact te maken met je gronding, leef je meer mindful. Ook kun je via je gronding negatieve energieën en stress loslaten. Mensen die goed gegrond zijn, zijn over het algemeen gelukkiger, meer zelfbewust en in balans.

Hoe kun je jezelf energetisch gronden?

Er zijn verschillende technieken om jezelf te gronden. Zo kun je visualiseren (of gewoon stellen) dat er vanuit je voeten wortels de aarde in groeien. Of dat je door een koord, vanuit je stuit verbonden bent met het hart van de aarde. Het helpt hierbij goed om je voeten over de grond te wrijven, en met je billen te wiebelen. Ook je lichaam helemaal uitschudden of afkloppen helpt je om te gronden.

Je kunt je lichaam ook letterlijk gronden

Het is wetenschappelijk bewezen dat dat verschillende gezondheidsvoordelen oplevert. Het werkt ontstekingsremmend, bloeddrukverlagend, slaapbevorderend, kalmerend, verbetert je immuunsysteem en je humeur.

Hoe kan dat?

De oppervlakte van de aarde is gevuld met negatief geladen elektronen. Ook je lichaam bevat deze elektronen. Door stress, ongezonde voeding maar ook luchtvervuiling of chemicaliën worden er in ons lichaam vrije radicalen gevormd. Deze positief geladen ‘hooligans’ vallen onze elektronen aan. Wanneer je lichaam direct in contact staat met de aarde, laad je jezelf letterlijk weer op.

Wat kun je doen om je lichaam fysiek te gronden?

– met blote voeten in de natuur wandelen
– in de tuin werken
– (gezond) eten
– huisdieren aaien/verzorgen
– handenarbeid/knutselen (met natuurlijke materialen)
Probeer het om uit te vinden wat voor jou het fijnste werkt.

Wanneer is gronden extra belangrijk?

Soms is het extra moeilijk om jezelf te gronden. Bijvoorbeeld wanneer je verdrietig of boos bent, of je andere emoties voelt. Maar ook wanneer je fysieke pijn hebt, kan het lastig zijn om bewust je lichaam te voelen. Maar wanneer je niet gegrond bent, is het extra moeilijk om je hierdoor niet te laten meeslepen. Zo kom je in een vicieuze cirkel terecht. Probeer er bewust naartoe te ademen, zonder de pijn of emotie weg te willen drukken. Of leg je hand op je hart, en zeg vanuit die plek tegen de pijn “hallo, ik voel je”.

Gronden leer je niet door er slechts over te lezen, maar juist door het te doen. Wil jij goed leren gronden, plus nog veel meer om je energie beter te managen? Vraag dan een gratis inzichtsessie aan: https://nieuwetijdsvrouw.nl/inzichtsessie-ja/ of meld je aan voor de NieuwetijdsVrouw inspiratie-mail om op de hoogte te blijven van toekomstige trainingen in intuïtieve ontwikkeling: https://nieuwetijdsvrouw.activehosted.com/f/3

Bronnen gebruikt voor dit artikel:
http://energyfanatics.com

Home

New Home