‘Ik moet je iets vertellen… mama en ik gaan een poosje uit elkaar.’ ‘Oké.’, zei ik. Ik voelde op dat moment vooral de ongemakkelijkheid en emotie van mijn vader. Maar in mezelf geen schok, zelfs geen verbazing, geen verdriet. Integendeel, het was de enige mogelijkheid die logisch voelde op dat moment.

Ze probeerden het achter de schermen te houden. Ik heb ze nooit tegen elkaar horen schelden, zelfs niet zachtjes. Ze verzwegen dat ze een relatietherapeut bezochten. Maar de spanning tussen hen was voelbaar. Die konden ze niet verbloemen.
Ik wist dondersgoed dat er iets speelde, dat ze het moeilijk hadden samen. En toen dat eindelijk uitgesproken werd, was dat voor mij meer een opluchting, eindelijk een bevestiging van wat ik allang wist.

En dat verklaart waarom veel gevoelige vrouwen zich onzeker voelen en niet op hun buikgevoel durven te vertrouwen, of hun intuïtie zelfs niet meer herkennen. Want meestal word je níet bevestigd in wat je aanvoelt. Vaak houden mensen de schijn op. Willen ze niet dat iemand weet wat er werkelijk aan de hand is, wat er zich achter de schermen echt afspeelt. Uit zelfbehoud, of uit angst om je te kwetsen.

En als kind, wanneer je nog gelooft dat volwassenen altijd gelijk hebben, ga je aan jezelf twijfelen. Omdat je verteld wordt dat je het niet goed gezien hebt. Dat dat wat je aanvoelde niet juist was. Dus ben je je vertrouwen in je intuïtie verloren en ermee uit contact geraakt.

Maar hoewel je kunt vergeten hoe je naar je intuïtie luistert, kun je die nooit helemaal kwijtraken. Je kunt zelfs weer leren om het onderscheid te maken tussen weten en verzinnen, tussen vertrouwen en angst, tussen hoofd en hart. Door inzicht te krijgen in, en vervolgens af te leren wat je doet om je staande te houden zónder je intuïtie te gebruiken.

Vertrouwen op je eigen weten geeft je meer rust, omdat je dat deel van jezelf niet meer (onbewust) hoeft te onderdrukken. Je krijgt meer zelfvertrouwen omdat je leert aanvoelen wat goed is voor jou. En ook zit je daardoor gewoon lekkerder in je vel.

Denk jij ‘ja, ik wil ook leren om weer op mijn intuïtie te vertrouwen!’? Vraag dan een gratis inzichtsessie aan. Dan kijken we samen wat daarvoor nodig is. https://nieuwetijdsvrouw.nl/inzichtsessie-ja/