Vandaag gaat het gebeuren. Ik heb me goed voorbereid. Maar toch, het is de eerste keer. En ik vind het reuze spannend. Het duurt nog even voordat ik aan de beurt ben. De kriebels in mijn maag laten me maar niet met rust. Dan is het zover. Ik loop naar voren. Mijn benen voelen alsof ik er elk moment doorheen kan zakken. Ik kijk om me heen. Zesentwintig paar ogen staart me aan. Mijn hart bonst zo hard, dat ik bang ben dat iedereen het kan horen. ‘Dit is mijn presentatie’, zeg ik zachtjes. Er zit een brok in mijn keel. Het lijkt of die mijn woorden probeert tegen te houden.

Kun jij je je eerste presentatie nog herinneren? Wat een lichamelijke sensatie bracht die teweeg hè? Op dat moment communiceerde je lichaam heel duidelijk met je. Je slappe benen lieten je weten dat je je onzeker voelde. Je hart liet je merken dat je het moeilijk vond om jezelf te zijn en dat je op dat moment bang was voor de oordelen van anderen. Je keel vertelde je, dat je je eigenlijk niet zo goed durfde te uiten.

Natuurlijk communiceert je lichaam niet alleen met je wanneer je iets doet wat je heel spannend vindt. Het laat je continu weten hoe het met je gaat, maar ook welke overtuigingen je hebt. Soms duidelijk, soms subtiel. Alsof het haar eigen taal spreekt.
Let eens op, of je je op dit moment iets gewaar kunt worden in je lijf. Wat voel je allemaal? En voel je ergens spanning? Of juist ruimte? En klopt dat voor jou? Of is er iets dat je kunt bijstellen, of geruststellen in jezelf?

Als je regelmatig even tijd neemt om waar te nemen wat je allemaal voelt in je lichaam, leer je jezelf beter kennen, kun je makkelijker contact maken met je gevoel én ben je meer aanwezig in het nu.

Uiteindelijk is het goedgekomen hoor, met mijn presentatie. 😉

Wil je weten hoe je je lichaamsbewustzijn kunt verhogen? Zodat je meer mindful leeft en meer naar je gevoel durft te luisteren? Vraag dan nu een gratis inzichtsessie aan: https://nieuwetijdsvrouw.nl/inzichtsessie-ja/