“Ik heb zo’n bijzondere lezing bijgewoond. Ik heb twee uur ademloos zitten luisteren. Het ging over ascentie.”

Het was 2003. Ik was 19 jaar, en woonde nog thuis bij mijn moeder, samen met mijn jongere broers. Op een dag, kwam mijn moeder thuis na een trainingsweekend. Ze had een open blik en oogde opgetogen. Ze voelde zich duidelijk geïnspireerd. Enthousiast begon ze te vertellen.

“Vanaf 2012 gaat de mensheid een transformatie doormaken. We krijgen een nieuwe energetische vorm. En onze relaties zullen nooit meer hetzelfde zijn. We hebben elkaar dan niet meer nodig. Je voelt alleen nog maar liefde.” Niemand wist nog wat er precies zou gebeuren, maar dát het zou gebeuren, dat stond vast.

Ik keek mijn broers aan. Even was het stil. En toen barstten we in lachen uit. “Whahahaha, dus jij zegt dat we transformeren in iets anders? En dat we onze partners dan niet meer nodig hebben? Mam, dat slaat nergens op. Dat kan alleen in de film. Tenzij de wereld vergaat en we hartstikke dood gaan met zijn allen!” Vol ongeloof vroeg ik me af of mijn moeder een beetje gek was geworden.

Maar terwijl 2012 met elke tik van de klok dichterbij kwam, kwamen er uit steeds meer hoeken geluiden over een transformatie die ons te wachten stond. En elk geluid was anders. De Mayakalender liep af. En de wereld zou inderdaad vergaan. Jezus zou terugkomen op aarde. Er zou een invasie van buitenaardse wezens komen. Mensen zouden collectief ‘wakker’ worden, wat dat ook mocht betekenen.

Op 31 december 2011, vlak voor de jaarwisseling, dacht ik aan het verhaal van mijn moeder, toch een beetje in spanning voor wat er mogelijk zou gaan gebeuren. Om twaalf uur ‘s nachts barstte het feestgedruis los. Het jaar 2012 was geboren. En er gebeurde helemaal niets. Geen komeet, geen alien, geen Jezus. De dag daarna gebeurde er ook niets. De week, en de maanden en de jaren daarna ook niet.

Maar als ik nu terugkijk naar 2012, zie ik dat er wel degelijk veel is veranderd. Waar spiritualiteit alleen voor zweverige types in felgekleurde gewaden was, zijn steeds meer mensen bereid om ‘innerlijk werk’ te doen. Mindfulness, yoga en meditatie werden hip. In bijna elk interieur vind je wel een Boeddha. Ik kan het woord ‘energetisch’ in mijn mond nemen, zonder dat ik aangestaard word met een blik van ‘waar hééft zij het over?’.

Ik zie gewoon om me heen dat er een kern van waarheid zit in boodschap van de spreker. Onze energie verandert, we worden ons steeds meer bewust van ons ego. En van wat we de aarde en elkaar aandoen. Het verlangen naar een maatschappij die gericht is op liefde en vrede, in plaats van economisch gewin wordt steeds groter. En ik merk bij mezelf een verschuiving op van ‘iemand nodig hebben om mijn behoeften te vervullen’ tot ‘bij iemand willen zijn terwijl ik mijn eigen behoeften vervul’.

Kun je je voorstellen hoe de wereld eruit ziet als deze ontwikkeling zich doorzet? Over vijf jaar, of over tien jaar? Wanneer er straks meer mensen vanuit hun hart leven dan vanuit hun hoofd? Zou jij in die wereld willen leven? En ben jij bereid om het innerlijk werk te doen dat nodig is om liefde en vrede uit te stralen? Waarmee je ook je omgeving weer inspireert? Boek dan een gratis inzichtsessie. (Klik hier.) Daarin bespreken we in ca 30 min. wat daarvoor nodig is en of ik je daarbij kan helpen.

Liefs,
Renée ~ NieuwetijdsVrouw