Voluit kunnen leven als nieuwetijdsvrouw, dat is waar we allemaal naar verlangen. Ons vrij voelen, om te doen wat we willen, om onszelf te mogen zijn. Het zou mooi zijn als daar een kant-en-klare oplossing voor was. Een gouden pil.

Vaak zijn we op zoek naar die snelle oplossing. Een cursusje mindfulness, een zelfhulpboek, een spirituele workshop. Jammer genoeg wijst de praktijk uit dat zo’n kortstondige interventie maar tijdelijk effect heeft. Veel te snel raken we weer verstrikt in hetzelfde web van gedachten, zorgen, en gevoelens waarin we al jaren gevangen zaten.

Ik kan niet genoeg benadrukken dat het een proces is, een pad dat je bewandelt. Dat betekent dat je je steeds verder ontwikkelt, maar nooit uitgeleerd bent. Dat je soms een stap terug doet, om er daarna weer twee vooruit te komen.

Van de week hoorde ik nog iemand zeggen ‘elk level heeft een devil’. Het is een utopie om te denken dat wanneer je je maar ver genoeg ontwikkelt op persoonlijk of spiritueel vlak, je nooit meer in moeilijke situaties terecht komt, of je nooit meer ellendig voelt. Het is juist de kunst om daar op zo’n manier mee om te leren gaan, dat je er zo min mogelijk last van hebt.

Het proces naar je vrij voelen, innerlijke rust en helemaal jezelf kunnen zijn, begint met het sluiten van je ogen. Niet meer naar de situatie kijken. Niet naar mensen om je heen. Maar je bewust worden dat het begint bij jezelf. Alles wat je ervaart, beleef je vanuit jezelf. Vanuit je lichaam, jouw gevoelens, jouw gedachten: jouw waarneming. Verander jezelf, en je verandert de wereld.

Dat betekent niet dat je een ander mens hoeft te worden. Juist niet. Maar dat je op een andere manier leert kijken, luisteren, voelen, en denken. Dan zul je merken dat je automatisch anders reageert. Dan creëer je die innerlijke rust voor jezelf. En wanneer je anders omgaat met je omgeving, reageert de omgeving anders op jou.

Om daar te komen, kost tijd, aandacht en commitment. Het vraagt van je om anders met negativiteit om te leren gaan. Om de verbinding en het contact met jezelf te herstellen. Om een rugzak vol met oude sh*t open te maken, te kijken wat erin zit en weg te gooien wat je niet nodig hebt.

Het vraagt van je, dat je van jezelf gaat houden, zoveel dat je jezelf niet meer op de tweede plaats zet. En dat je leert mee te veren met wat er is, in plaats van ertegen te vechten (energievreter!). Bewustworden, erkennen, omarmen en loslaten zijn hierin sleutelwoorden.

Dan ga je echt stappen zetten, dan ga je groeien, dan ga je voor een blijvende transformatie. Zonder dat je steeds weer terug zakt naar het oude niveau. En zo blijkt de langzame weg uiteindelijk toch wel eens de snelste te kunnen zijn.

Wil jij dit proces aangaan? De tools leren die je hierin nodig hebt? En voor blijvende verandering in je leven zorgen? Vraag dan nu een gratis inzichtsessie aan om te bespreken wat een traject bij NieuwetijdsVrouw jou oplevert. Klik hier.

Shine your light!

Liefs,
Renée