Officieel was het gisteren, maar ik wil je toch nog een fijne zonnewende en begin van de winter wensen. De zon heeft nu zijn zuid-oostelijkste punt bereikt. En komt de komende drie dagen vanaf hetzelfde punt op de horizon op, voordat hij (vanaf 25 december, dus 1e kerstdag) elke dag weer een stukje opschuift naar het noord-oosten.

De dagen worden dan weer langer en lichter. De zon/het licht lijkt weer geboren te zijn. Deze winterzonnewende werd al door onze voorouders gevierd, lang voordat Christus (of het Christendom) geboren werd. Interessant hè?

Als je door de commerciële vertolking van het kerstfeest heen kijkt, is dit een periode om het licht en het leven te vieren. De overwinning van het licht op de duisternis. Zonder licht, kunnen we niet leven.

Dat is letterlijk zo, ons lichaam kan niet zonder licht. Maar ook onze geest heeft licht nodig. Iemand die alleen de zwaarte van het leven ervaart, het donkere in alles ziet, die verliest zijn levenslust. We hebben behoefte aan vrolijkheid, geluk, plezier, verbinding.

Deze periode benadrukt nog eens extra wat je voelt van binnen. We zijn opgevoed met de gewoonte elkaar op te zoeken tijdens de kerst, en dat het gezellig zou moeten zijn.

Ben je alleen, dan word je daar nu extra mee geconfronteerd. Maar hoe draag je dit alleen zijn? Heb je er vrede mee, heb je het licht in jezelf gevonden? Of verdwaal je in de duisternis, en voel je je eenzaam en verdrietig?

Zelfs wanneer je wel familie of vrienden om je heen hebt kun je dit ervaren. Je eenzaam voelen in gezelschap is net zo pijnlijk.

Het licht dat je zoekt, vind je niet bij anderen, niet in eten, niet in versierselen of alcohol. Je vindt het in jezelf.

Ik nodig je uit om in de komende week een moment de stilte op te zoeken. Om de balans voor jezelf op te maken. En te voelen hoeveel licht je in je draagt. En hoeveel duister er nog is.

Liefs,
Renée ~ NieuwetijdsVrouw

 

P.S. Kan ik je nog ergens mee helpen? Bijvoorbeeld met:
– Een persoonlijke diepzielreading?
– De online cursus ‘Gevoeligheid in Balans’, waarin je dichter bij jezelf leert blijven?
– Of vraag een gratis bevrijdingssessie aan. Waarin alle aandacht is voor jouw proces en we samen bespreken hoe ik je het best kan helpen.