Intuïtie. Iedereen heeft het. Maar toch is het iets, wat voor velen ongrijpbaar is. We weten niet waar het vandaan komt. Ons hoofd kan het niet verklaren. En we kunnen het niet afdwingen. Of toch wel?

Zintuigen
Je intuïtie kan op verschillende manieren tegen je spreken. De één hoort de stem van haar intuïtie in haar hoofd. De ander voelt sensaties in haar lichaam. De derde ‘weet’ het spontaan. En sommigen zien of ruiken zelfs dingen. Meestal is een van je zintuigen het sterkst, maar vaak gebruik je er meerdere.

Aandacht
Als je met je aandacht in je gedachten zit, in het verleden of de toekomst. Of je gaat op in het verhaal van iemand, in een activiteit, of andere afleiding zoals de tv of je mobieltje. Dan is het verdraaid moeilijk om je bewust te zijn van je intuïtie. Pas als je ‘aanwezig’ bent kun je haar goed waarnemen. (Let op dat je niet hard je best gaat doen. Want dan zit je gelijk weer in je hoofd.)

Gevoel
Intuïtie is niet per definitie hetzelfde als je emoties. Je kent vast het gevoel dat je iets zou willen doen. Maar dan voel je een naar gevoel in je maag opkomen, en je legt het naast je neer. Steeds komt hetzelfde idee weer naar boven. En steeds ook weer die angst. Welke van de twee is verklaarbaar? Dat is níet je intuïtie.

Verkeerde kant
Je intuïtie stuurt je niet altijd de plezierigste kant op. Laat je er daardoor niet van weerhouden om naar je intuïtie te luisteren. Want soms moet je even ‘op je bek gaan’ om een belangrijke les te leren. Of gaat er iets mis en kom je er later achter, dat je daardoor de grootste kans van je leven hebt gekregen.

Afdwingen
Je intuïtie afdwingen is onmogelijk, omdat ze altijd aanwezig is. Je hoeft alleen maar naar haar te leren luisteren. Haar subtiele boodschappen te leren ontcijferen. En vooral af te leren wat het is, waardoor je het contact met haar hebt verloren.

En daar help ik je graag bij. Wil je beter naar je intuïtie leren luisteren? Boek dan een gratis inzichtsessie. (Klik hier.) Daarin bespreken we in ca 30 min. wat daarvoor nodig is en hoe ik je daarbij kan helpen.

Liefs,
Renée ~ NieuwetijdsVrouw