Doorgaans wordt er een groot beroep op ons denkvermogen gedaan. Er moet van alles geregeld, bedacht en beslist worden. We moeten plannen, prioriteiten stellen, evalueren. Op werkgebied én privé. Als gevoelige vrouw willen we dat ook nog eens allemaal goed doen. Dat maakt dat we erg vanuit ons hoofd kunnen leven.

Dat hoofd is belangrijk, we kunnen niet zonder. Maar de schaduwzijde is net zo sterk. Het hoofd kan ontzettend overdenken, piekeren, en dingen moeilijker maken dan nodig. Soms is de wirwar aan gedachten zo groot, dat we het zelf niet meer goed kunnen overzien.

Teveel in je hoofd zitten is daarom een valkuil. Juist voor gevoelige vrouwen, omdat we vaak ook perfectionistisch zijn ingesteld. En dan heb ik het nog niet eens over het feit dat ‘denken’ zo lekker veilig is, omdat we het ‘voelen’ ermee (denken te) kunnen controleren.

Zelf stap ik ook nog wel eens in deze oude valkuil. Vooral na de vakantie. Ik heb met mijn gezin twee weekjes heerlijk ontspannen in de Dordogne doorgebracht. En nu ik weer aan het werk ben is het even zoeken naar het overzicht. Met als gevolg dat mijn hoofd overuren draait en ik daardoor juist (te) weinig gedaan krijg. Je begrijpt dus waar mijn inspiratie vandaan komt.

Wat mij helpt om mijn hoofd rustig te krijgen, is om mijn aandacht bewust te richten op mijn hart. En omdat de meeste nieuwetijdsvrouwen de hoofdstand maar al te goed kennen, deel ik graag een korte oefening met je. Klik op de link naar het geluidsbestand en doe er je voordeel mee. 😉

Klik hier om naar de oefening te gaan

Vanuit deze staat van zijn, het contact met je hart, kun je beter beslissingen nemen, ervaar je minder stress en meer vertrouwen. Doe deze oefening zo vaak als je wilt. Maar zeker als je merkt dat je vastzit in je hoofd. Het is de ladder die je bevrijdt uit de valkuil.

Liefs,
Renée

P.S. Wil je leren hoe je structureel meer vanuit je hart leeft? Boek dan een persoonlijke inzichtsessie. Dan kijken we samen wat daar voor jou voor nodig is en of een NieuwetijdsVrouw-traject je daarbij kan helpen. Klik hier om een afspraak in te plannen.