“Ik wist gewoon niet wat ik met mezelf aan moest. Ik zat in de put en wist me geen raad. Ik voelde al die negatieve energieën bij anderen en ik kon er niet mee omgaan. Daar wilde ik vanaf. Ik schermde mezelf af voor alles en iedereen, maar dat hielp niet, of maar tijdelijk.

Ik was zo druk om alle ballen in de lucht te houden, om te voldoen voor iedereen en voelde me voor alles verantwoordelijk. En ik wist, als ik zo doorga dan komt er een moment dat ik mezelf kan oprapen, of liever gezegd: kan laten oprapen.”

Hoe anders is dat nu, zo’n negen maanden later. Ze heeft een andere blik in haar ogen, straalt rust uit en komt veel krachtiger over dan aan het begin van dit jaar.

“Voorheen had ik gewoon zijn energie overgenomen.”, vertelt ze over haar zoon, die in een spannende periode zit. “Het is een verademing dat ik daar nu van een afstandje naar kan kijken. En het gevoel dat ik iets wil doen, of moet ingrijpen komt nog wel eens op. Maar ik doorzie het patroon. Ik merk het op, en ik laat het los.

Ik ga nu ook heel anders met mijn tijd om. Ik plan bijvoorbeeld een afspraak in. Voorheen zou ik na dat gesprek nog allemaal dingen doen en ging ik maar door. Maar nu neem ik even tijd voor mezelf. Omdat ik weet dat ik even moet opladen om genoeg energie te hebben voor de rest van de dag.

Ik geef ook veel beter aan wat ik nodig heb. Als ik bijvoorbeeld een cursusdag heb voor mijn werk, dan kan ik niet ‘s avonds ook nog iets voor de sportvereniging organiseren. En dat geef ik nu van tevoren al door, zodat ze daar rekening mee houden. In dat opzicht zijn er veel dingen veranderd.

Ik ben steeds beter voor mezelf gaan zorgen. Ik ben zo blij dat ik de handvatten aangereikt heb gekregen, waarmee ik zelf uit de put kon klimmen en kan blijven.”

Ik voel me dolgelukkig wanneer ik vrouwen, die een traject bij me hebben gevolgd, een paar maanden later nog eens spreek. En hoor welke stappen ze hebben gezet. Dat ze eindelijk rust ervaren, vertrouwen in zichzelf, en het grootste deel van de tijd stevig in hun schoenen staan. En ook dat ze zichzelf niet meer zo hard afstraffen, wanneer ze wel een keer overvallen worden door een lastige situatie. Ze staan wezenlijk anders in het leven.

Het bewijst voor mij weer des te meer dat je niet hoeft te blijven worstelen met jezelf, met je sensitiviteit en je verantwoordelijkheidsgevoel. Maar dat je, juist als gevoelige vrouw, een krachtige en positieve invloed kunt hebben op je eigen leven, en op je omgeving. Zonder dat je je anders hoeft voor te doen dan je bent.

Wij nieuwetijdsvrouwen hebben zoveel meer in ons mars dan we ons kunnen voorstellen. En het is hoog tijd dat we dat gaan inzien. Hoe is dat voor jou ?

Voel je dat er voor jou ook meer mogelijk is? Ben jij ook toe aan meer rust in je leven, en besef je dat je daarvoor met jezelf aan de slag moet? Boek dan hier een gratis (telefonische) inzichtsessie*.

Shine your light!

Liefs,
Renée

*In ca. 45 minuten bespreken we waar je tegenaan loopt, wat de eerste stappen zijn die je kunt zetten in de richting van de oplossing en of een NieuwetijdsVrouw-traject daarbij verder kan helpen.