Het leek wel alsof er iets in de lucht hing vorige week. Bij het minste of geringste schoot ik uit mijn slof. Miscommunicatie met mijn partner. Kinderen die niet deden wat ik wou. Ik was boos. De hele tijd boos. Daardoor ging er van alles mis. En dan werd ik uiteraard nog bozer.

Een natuurlijke reactie die we hebben, is om de oorzaak buiten ons te zoeken. Lekker makkelijk. Ik ben boos want hij begrijpt me niet. Het komt door haar, zij doet niet wat ik wil.

Misschien is het op de korte termijn bevredigend om schuldigen aan te wijzen. Maar effectief is het niet. Want:

1. Het is een manier om jezelf te sussen, maar je lost er niets mee op.
Je maakt jezelf slachtoffer. En ja, soms is het heerlijk om even helemaal te zwelgen in zelfmedelijden. Maar door steeds naar anderen te wijzen, lijkt het leven je te overkomen. Waardoor je jezelf alleen maar zieliger gaat vinden. En je afstand creëert tussen jou en de mensen om je heen. Een gevoel van eenzaamheid ligt op de loer.

2. Het is afleiding van wat er werkelijk speelt.
Als een ‘negatieve’ emotie steeds terugkomt, dan is er meer aan de hand. Iets in jou roept om aandacht. En dat iets verdient het om verder onderzocht te worden. Vingerwijzen zorgt ervoor dat je buiten jezelf blijft kijken, in plaats van binnenin. Terwijl in jou de sleutel ligt tot de oplossing.

Ik besloot even de tijd te nemen voor introspectie, om te kijken waar al die boosheid nou echt vandaan kwam. Ik wist het gelijk. Het ging over mijn eigen angst van tekortschieten voor mijn naasten. Toen de angel gevonden was, kon ik de angst transformeren. En dat deed wonderen voor de sfeer in huis!

Het kan een behoorlijke uitdaging zijn om uit je natuurlijke patroon te breken. Om allereerst te herkennen dat je iets van jezelf op de buitenwereld projecteert. En om het vervolgens te transformeren naar iets positiefs. Helemaal als je het op eigen houtje probeert te doen, omdat je vaak niet weet hoe, snel weer terugvalt in oud gedrag, of last hebt van blinde vlekken.

In het programma ‘Gevoeligheid in Balans’ van de NieuwetijdsVrouw Academie hoef je het niet alleen te doen. Je wordt stap voor stap meegenomen om zelf met je emoties en gedachten te werken. Je bent dan in staat om je zelf-belemmerende patronen snel te doorzien, en te doorbreken. Voor meer positiviteit en innerlijke rust. Klik hier voor alle informatie over ‘Gevoeligheid in Balans’.

Liefs,
Renée ~ NieuwetijdsVrouw 

P.S. Je kunt ook nog steeds een gratis bevrijdingssessie aanvragen. Wat dat is lees je hier:
https://nieuwetijdsvrouw.nl/bevrijdingssessie/