Wat zie ik veel mensen om me heen stoeien met hun leven. Vaak in relatie met anderen. Hun kinderen, partner, ouders, collega’s. Ze hebben de grootste moeite om op een goede manier met elkaar om te gaan. Want de ander luistert nooit, heeft altijd een andere mening, is er niet voor ze als het nodig is, etc.

 

Misschien ben jij ook wel continu in ‘gevecht’ met iemand in je omgeving. Maar wat je je misschien niet beseft is dat je uiterlijke omstandigheden altijd je binnenwereld spiegelen.

 

Wat je (vaak onbewust) uitzendt, krijg je (vaak net zo onbewust) van anderen terug. En daarbij gaat het niet om wat je DOET, maar om wat je denkt, dus je overtuigingen. Bijvoorbeeld:

 

Jij: ik ben bang dat ik niet goed genoeg ben.
De ander: oké, hier heb je het bewijs, ik geef jou dat gevoel.

Jij: ik wil de controle houden.
De ander: hier heb je een situatie die je mag proberen te controleren.

Jij: ik word pas geaccepteerd als ik doe wat anderen van me verwachten.
De ander: laat maar eens zien hoe goed je kunt pleasen en of je ooit aan mijn verwachtingen kunt voldoen.

Jij: ik geef altijd zo veel, maar ik ontvang nooit iets terug.
De ander: prima, dan hoef ik niets te geven.

 

Wees eens eerlijk tegen jezelf, wat is het, dat de allergrootste klojo in jouw leven, jou spiegelt?
Luistert ‘ie niet naar je? Luister je dan wel echt naar jezelf? Of luister je zelf wel naar anderen?
Gaat ‘ie steeds tegen je in? Misschien wil je alles wel te veel op jouw manier. Of misschien word je wel uitgedaagd om meer voor jezelf op te komen.

 

Door te kijken hoe de mensen in je omgeving jou behandelen, kun je superveel leren over jezelf. Pak die kans aan. Want zodra je weet waar je jezelf dwars zit, kun je bewust aan de slag om te groeien op dat punt. En je zult zien, zodra jij je overtuiging verandert, verandert ook het gedrag van de ander!

 

En nee, dat gaat niet over één nacht ijs. Dat is een proces waarin je soms twee stappen naar voren zet, en dan weer een stap terug. Zo is de dans van het leven. Maar liever dansen, dan stilstaan op de plek waar je bent, toch?

 

Liefs,
Renée ~ NieuwetijdsVrouw

 

P.S. Wie is de grootste klojo in jouw leven? En waarin spiegelt hij/zij jou? 

P.P.S. Wil je jouw overtuigingen over jezelf veranderen? Zodat je geen angst, onzekerheid of andere negatieve vibraties uitzendt, maar positieve? Waardoor je omgeving ook anders op je zal reageren? Boek dan een gratis inzichtsessie. (Klik hier.) Dan kijken we samen naar jouw gedachten over jezelf, wat ervoor nodig is om die te veranderen, en of ik je daarbij kan helpen.