We vinden vaak dat we beter voor onszelf moeten zorgen. Dan gaan we bedenken hoe we dat moeten doen. Gezond eten. Meer bewegen. Meer leuke dingen doen. Beter voor onszelf opkomen. Meer zelfvertrouwen hebben. Maar zorgen voor jezelf, is niet alleen om ervoor te zorgen dat je overleeft. Dat je er goed uitziet. Of dat je een goede indruk maakt. Echt zorgen voor jezelf doe je op een veel diepere laag.

We hebben namelijk allemaal tijd en aandacht nodig. Die zoeken we vaak bij anderen. Maar we worden keer op keer teleurgesteld als we niet de volledige, pure aandacht krijgen waar we naar verlangen. En dan denken we onbewust ‘oh, als ik nóg meer geef, dan krijg ik misschien wél meer’. En dan gaan we hard werken in de hoop meer liefde of aandacht te krijgen.

Of in een beter geval, gaan we op zoek naar waar we zelf blij van worden. Wat vaak een uitdaging is, omdat we het zoeken in externe omstandigheden. En daar heb je niet altijd controle over. Je kunt bedenken dat je blij wordt van wandelen, maar wat doe je als het stortregent? Brengt het je dan nog steeds de voldoening die je zocht? Of denk je, ‘wat een hondenweer, vandaag ga ik maar niet’?

Het wandelen in dit geval, is een voertuig, dat je naar iets diepers brengt. En dat is de connectie met jezelf. Het is niet het wandelen waarvan je je beter gaat voelen, maar de omstandigheden die maken dat je meer in contact bent met jezelf. (En het is goed om te weten welke omstandigheden jou in staat stellen om die connectie te maken. Maar we doen er vaak zo moeilijk over. Even tien minuten voor jezelf hebben en gaan zitten met je ogen dicht is al genoeg.)

Goed voor jezelf zorgen, is bewust aandacht geven aan de connectie met jezelf. Om bewust te voelen hoe het met je is. Om je lichaam, je mind en je energie te laten ontspannen. Om volledig op te gaan in het moment met jezelf. Voor jezelf zorgen is je oren naar binnen klappen. Je ogen naar binnen draaien. Je voelsprieten intrekken. En vanuit die plek, van binnenin, ga je ontdekken wat je werkelijk nodig hebt. Wat jou werkelijk gelukkig maakt.

Je ontdekt daar de rust die je zoekt. De verbinding die je hebt gemist. En de vrede waarnaar je verlangt. Het is er altijd. En van daaruit hoef je niets te doen om gelukkig te zijn. Je hoeft niets te doen om te ontdekken waar je blij van wordt. Je hoeft niets te doen. Je hoeft er alleen maar te zijn, met je volle aandacht.

Het worstelen valt weg in een veld van mogelijkheden. Een veld van weten. Jouw weten. En wanneer je in verbinding bent met dit weten, dan gaat de rest vanzelf. Dan weet je wat je nodig hebt op elk moment, dan weet je wat je moet doen, wat je mag zeggen. En dan maakt het harde werken plaats voor innerlijke rust en flow.

Gun jezelf die tijd en aandacht. Ga hier actief mee aan de slag. En weet dat je het niet alleen hoeft te doen. Want als het makkelijk was om die tijd voor onszelf te pakken, dan deden we het allemaal al. Ik nodig je dan ook uit om dit pad samen met mij te bewandelen. Vraag nu een inzichtsessie aan (klik hier). Dan bespreken we hoe een traject bij NieuwetijdsVrouw jou helpt om weer de verbinding met jezelf te maken, met jouw weten, en jouw innerlijke rust.