Daar ben je dan. Een nieuwetijdsvrouw in een wereld die niet bij je past. Een wereld die gebouwd is voor en door mensen die totaal andere normen en waarden lijken te hebben.

Je kijkt om je heen. En je vraagt je af:

“Wat is dit voor plek?
Waar komt al die angst, haat en nijd vandaan?
Waarom doen mensen elkaar pijn?
Waarom schijnen sommige mensen belangrijker te zijn dan andere?
Waarom is alles zo oneerlijk verdeeld?
Waarom leven er mensen in armoede?
Hoe kan het, dat grote bedrijven meer invloed hebben op de politiek dan de stem van het volk?
Hoe kan het, dat we leven alsof de aarde onuitputtelijk is?
Waarom moet alles maar sneller en meer?”

Het zijn wereldproblemen van formaat. Die je, als je erover nadenkt, gemakkelijk het gevoel kunnen geven dat je hier niet thuis bent.

Als nieuwetijdsvrouw heb je vast een visie, een droom of een gevoel over hoe het anders kan.

Als alle mensen nu maar zouden stoppen met elkaar te veroordelen. Als iedereen nu eens rekening hield met elkaar. Als we elkaar konden zien vanuit compassie, als prachtige zielen, die allemaal op zoek zijn naar geluk. Als we toch eens konden leven in een wereld van liefde.

Maar hoe bereiken we dat? Is het wel haalbaar? Hoe kun je als individu een hele wereld veranderen?

Het lijkt onmogelijk. Dus draaien we mee in een maatschappij die aan alle kanten tegen onze principes ingaat.

Niet alleen op globaal niveau, maar ook in je eigen leefomgeving. Waar mensen over je grenzen heen denderen. Waarin we meegezogen worden door negativiteit. En waarin we ons een hoge druk (laten) opleggen om alles zo snel en perfect mogelijk te doen.

Maar laten we op dít niveau nu wél een verandering teweeg kunnen brengen. Je hebt namelijk invloed op je eigen omgeving. Je kunt je omstandigheden misschien niet veranderen. Je kunt anderen niet veranderen. Maar je kunt wel veranderen hoe je zelf met mensen en situaties omgaat. En dat…. kan je hele wereld veranderen.

*Wil je weten hoe? Boek dan een gratis inzichtsessie. Daarin bespreken we in 45 min. hoe jouw leven kan veranderen, wat daarvoor nodig is en of ik je daarbij kan helpen. Klik hier om een datum en tijd te kiezen.

Liefs,
Renée

P.S. Bedenk eens voor jezelf: welke situatie of relatie zou jij anders willen zien? En wat kun je zelf anders doen om die verandering in gang te brengen?