Ik sprak een sprankelende vrouw die na jaren vrij was. Vrij van de relatie met haar man. Jarenlang had ze gewacht tot hij zou veranderen. Tot hij haar zou begrijpen, en zien voor wie ze was. Het gebeurde niet. Het was als wachten tot de bakker wortelen gaat verkopen, zei ze gekscherend. Maar na een huwelijk van 30 jaar, was ze er klaar mee. Ze besloot alleen verder te gaan.

Ze had zich al die jaren onbewust aangepast aan de situatie waarin ze zat. Een situatie die niet bij haar paste. Wat had ze ernaar verlangd om eindelijk zichzelf te kunnen zijn. En nu na haar kinderen, ook haar man de deur uit was, leek niets haar meer in de weg te staan. Ze heeft een prachtig talent, waarmee ze een waardevolle bijdrage kan zijn voor veel mensen en voor de wereld. Maar ook al heeft ze nu de tijd en het verlangen, het ontbreekt haar aan energie om het te gaan doen.

Toen we daar dieper op ingingen, kwam ze erachter dat al die jaren van aanpassen een vermoeidheid hadden nagelaten. Ze heeft haar fysieke omstandigheden veranderd, maar energetisch blijkt er toch nog het een en ander te zijn dat verwerkt dient te worden, voordat ze verder kan.

Ik denk dat daar de kern ligt voor veel mensen die hun leven willen veranderen. Ze bevrijden zichzelf van een ongewenste situatie. En ze verwachten dat ze meteen een ander persoon zijn. Maar zo werkt het niet. De kooi waarin ze zaten, heeft zich namelijk ook in hen genesteld.

Je sleept pijn mee, teleurstellingen, verdriet. En een heel verleden aan gedachten en gedragingen. We vertellen onszelf dat we in het ‘nu’ moeten leven. We proberen ons verleden (liefst zo ver mogelijk) achter ons te laten. Maar we vergeten dat het verleden ‘nu’ nog in ons zit. Dat we die blokkades die we hebben opgeworpen in het verleden ‘nu’ nog ervaren.

Gelukkig kun je ook ‘nu’ iets doen om deze blokkades op te sporen, aan te gaan en te verwerken. Pas dan kun je werkelijk vrij zijn.

Ben jij bereid om jezelf nu te verlossen van je blokkades? Boek hier een gratis inzichtsessie, dan bespreken we wat daarvoor nodig is, en of een traject bij NieuwetijdsVrouw jou daarbij kan helpen.