In het nu zijn is niet heilig.

Wat? Maar je schrijft toch zelf ook over het belang van aanwezig zijn Renée? In het moment zijn?

Ja, dat is ook heel belangrijk. Want het geeft je innerlijke rust, en het helpt je om je bewust te zijn van jezelf. Maar dat betekent niet dat dat het enige is waar je op moet focussen.

Vaak is het helemaal niet zo eenvoudig om je gedachten uit te schakelen. Soms lijkt het of ze juist intenser worden, wanneer je probeert in het nu te zijn. Alsof iets in jou schreeuwt om aandacht.

Dan kun je heel hard proberen om dat te negeren. Maar het is beter om eraan toe te geven. Niet door je erdoor te laten meeslepen. Maar door er bewust naar te kijken.

Emoties, gedachten en ook blokkades die je nu ervaart, worden gewoonlijk veroorzaakt door wat je in het verleden hebt meegemaakt. Of dat nu recent is, of langer geleden.

Zelfs piekeren over de toekomst kent een oorsprong in het verleden. Je doet het immers uit angst. Angst die je niet had gehad als je eerder geen negatieve ervaringen had gehad.

Wanneer je nooit reflecteert op je leven, nooit durft te kijken naar wat er pijn doet en alles maar onderdrukt. Dan sla je al die negativiteit op in je systeem.

Je sleept het met je mee in je onderbewustzijn. Waar het ondertussen je belevingswereld beïnvloedt. En omhoog komt op manieren die je niet helpen, op momenten dat het je niet uitkomt.

Wat je beter kunt doen, is de regie pakken. Aandacht geven aan jezelf en wat je dwars zit. Zodat je dit stukje in jezelf kunt helen. Waardoor het niet gaat woekeren in je onderbewustzijn. Maar je jezelf ervan bevrijdt.

Werkelijk in het nu kunnen zijn, gaat hand in hand met loskomen van je verleden.

Liefs,
Renée ~ NieuwetijdsVrouw

 

P.S. Kan ik je nog ergens mee helpen? Bijvoorbeeld met:
– Een persoonlijke diepzielreading?
– De online cursus ‘Gevoeligheid in Balans’, waarin je dichter bij jezelf leert blijven?
– Of vraag een gratis bevrijdingssessie aan. Waarin alle aandacht is voor jouw proces en we samen bespreken hoe ik je het best kan helpen.