Nooit ervoeren mensen zoveel stress als in deze tijd. Nooit werd er meer informatie op ons afgevuurd, waren er meer prikkels, meer afleiding dan vandaag de dag.

We worden continu in ons hoofd getrokken. Er is geen moment dat we niet druk zijn. Wanneer we niet actief bezig zijn, denken we wel na over iets wat gebeurd is, of over iets wat nog voor ons ligt, in de toekomst.

Niks doen, vinden we lastig. Als we al eens vinden dat we een momentje voor onszelf verdienen, voelen we vaak de druk van alles wat nog op ons ligt te wachten.

We zitten gevangen in ons hoofd. En dan vooral in de linker hersenhelft. De rationele kant. De helft die denkt in zwart en wit, in logica, serieuze aangelegenheden.

En dat zou allemaal niet erg zijn. Áls we er geen last van hadden. Maar dat hebben we wel. Stress is de nummer één oorzaak van uitval op het werk. (Dat wil overigens niet zeggen dat de stress alleen door het werk veroorzaakt wordt.)

Meer dan de helft van de mensen ervaart te veel druk, heeft last van gedachten die blijven malen, en is niet tevreden met zijn of haar huidige leven.

En het probleem wordt wel geconstateerd. Elke week verschijnen er nieuwe onderzoeken met dezelfde dramatische conclusies. Maar drastische maatregelen worden er niet genomen. We worden aan ons lot overgelaten.

We moeten zelf maar uitvogelen hoe we ons overeind houden in een omgeving die ons overlaadt met prikkels. Waar we continu onder hoge druk staan om goed te presteren. En die ons opzadelt met problemen (maatschappelijk, economisch, ecologisch, etc.) waar we als individu niet tegen opgewassen zijn.

Zeker als je gevoeliger bent, en meer bewust bent dan anderen, is dat een uitdaging. De tijd en rust die je nodig hebt om alles te verwerken is er niet. Bovendien hebben we nooit geleerd hoe we moeten loslaten. Gedachten die ons niet dienen. Gevoelens die we niet willen. We zoeken afleiding, maar verwerken ho maar.

En dat maakt dat we langzaam opbranden. Dat we weinig voldoening voelen. En steeds maar in een worsteling met het leven verstrengeld lijken te zijn.

Herken je dat? En wil je het niet meer in je eentje uitvogelen? Zoek je een effectieve, liefdevolle manier om met het leven dansen, in plaats van nog langer te worstelen?

Boek dan hier een gratis inzichtsessie. Dan onderzoek ik persoonlijk met je, wat jij kunt doen om steviger in je schoenen te staan. Om de rust te vinden die je nodig hebt. En of een NieuwetijdsVrouw-traject jou daarbij kan helpen.