Toen ik acht jaar was, zong ik in een kinderkoor. Ik vond het heerlijk en ik zong altijd uit volle borst mee. Ik keek uit naar de repetities. En hoewel optreden voor publiek mij altijd een beetje zenuwachtig maakte, voelde ik me een echte ster. Tot een vriendinnetje iets tegen me zei, dat al mijn plezier en enthousiasme in een keer van de kaart veegde.

Een ander meisje in het koor had tegen haar gezegd dat ik écht niet mooi kon zingen.

Ik kon wel door de grond zakken. Hoe had ik al die tijd kunnen denken dat ik een mooie stem had? Vanaf dat moment werd ik voorzichtig. Ik draaide mijn volume drie standen omlaag. De lach was verdwenen van mijn gezicht. En het duurde niet lang totdat ik er helemaal geen zin meer in had. Ik wilde niet meer naar het koor. Ik gooide de handdoek in de ring. En ook op andere vlakken ging ik me inhouden en durfde ik niet meer op de voorgrond te staan.

Zonde dat je zo reageerde op één negatieve opmerking, zal je denken. Niet geaccepteerd worden was op dat moment blijkbaar erger voor mij, dan het inhouden van mijn vocale expressie. En als gevoelig meisje wist ik niet beter dan me aan te passen. Niemand had mij ooit verteld dat het niet erg is als iemand anders een andere mening heeft. Dat ik me daardoor niet uit mijn element hoef te laten halen. Dat aanpassen uiteindelijk meer pijn zou doen.

Als je eerlijk bent, heb jij vast ook weleens zoiets meegemaakt. Wanneer heb jij je uit je element laten halen? Welke gebeurtenis komt het eerst in je op? Welke conclusie heb je toen getrokken? Hoe voelde je je toen? Wat ben je daarna gaan doen om dit gevoel voortaan te ontwijken? En nog belangrijker, wat heb je nu nodig om weer in je element te kunnen zijn?

Wanneer ben je eigenlijk echt in je element? Wanneer vliegt de tijd voorbij alsof ze niet bestond? Hoe voelt het wanneer je in element bent? Is het onmetelijke voldoening? Voel je je vrij? Wat ben je aan het doen? Ben je alleen? Of samen? Wat gebeurt er in je omgeving? Hoe weet je dat je in je element bent?

Hoe zou het zijn als je vaker in je element kon zijn? Als je dit hoog op je prioriteitenlijst zet? Wat zou dat voor jou veranderen? En wat zou er veranderen voor de mensen om je heen wanneer jij in je element bent?

Neem vandaag de eerste stap en vraag hier een inzichtsessie aan (klik hier). Dan bespreken we samen hoe jij weer (vaker) in je element kunt zijn. En of de NieuwetijdsVrouw cursus en/of persoonlijke coaching jou daarbij kan helpen.