Laat dit eens rustig tot je doordringen,

Zoveel mensen vechten. Ze dénken te weten tegen wat of wie. Ze zijn steeds in strijd met wat er om hen heen gebeurt. Het is de partner die geen inlevingsvermogen heeft. Een kind met gedragsproblemen. Collega’s die steeds over hun grenzen gaat. You name it.

Ze beseffen zich niet, dat het in werkelijkheid niet de ander is met wie zij in gevecht zijn. De werkelijke strijd vindt niet buiten onszelf plaats. Maar ín ons. Waar voel je de pijn? De kou? Het verdriet? En waar voel je de behoefte om van je af te bijten? … De werkelijke vijand is onzichtbaar.

Zo lang je met je aandacht bij de ander bent, is het onmogelijk om de innerlijke strijd op te lossen. “Als hij nou maar verandert.” “Waarom kan ze niet net als alle andere kinderen zijn?” “Als mijn collega nou eens inzag wat ze mij aandoet.” Maar dat lost niet de oorzaak van de pijn op. Dan kun je wachten op de volgende persoon, die dezelfde negatieve gevoelens in je wakker maakt.

Als je uit de strijd wilt komen, pak dan de kern van het pijn aan. Dat is dus niet het gedrag van een ander. Maar hoe jij op dat gedrag reageert. En dat is meestal iets wat je onbewust doet. Maar zodra je licht op de schaduw werpt, wordt het zichtbaar. Dan kun je het aanpakken en loslaten.

De vraag is dus steeds: waar focus jij je op? Ben je bezig met anderen? Of doe je zelfonderzoek? En heel je je eigen pijn?

En ik weet, dat is makkelijker gezegd dan gedaan. We zijn het gewend om de strijd aan te gaan met de ander. Zelfonderzoek was geen vak op school. (Dat zou het, als je het mij vraagt, wel moeten zijn.) Daarom help ik je hiermee.

In een NieuwetijdsVrouw-traject leer je hoe je weer in verbinding komt met jezelf. Je verplaatst je aandacht van buiten naar binnen. Zodat je eindelijk uit de strijd met de buitenwereld komt, en dat geeft rust.

Wil je weten hoe een NieuwetijdsVrouw-traject jouw leven kan veranderen? Boek hier een gratis inzichtsessie. Dan bespreken we samen jouw situatie.